Virtuele Vrijdag – vastgoed beheer

Tazama Marco van Ammers Fotografie

Vastgoedbeheer

Beheer van vastgoed

De virtuele 3D tours die ik afgelopen 2 jaar heb gemaakt zijn voornamelijk ingezet als online open dag of online rondleiding. Deze toepassing is zeer bruikbaar voor het onderwijs. Ook voor bedrijven kunnen de voordelen groot zijn. Maar er liggen ook kansen op een ander vlak in het verschiet.

De opnames van een virtuele 3D tour leggen alle details van een gebouw vast. Niet alleen hoe de ruimtes er uit zien, en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Ook alles wat ‘aard- en nagelvast’ verbonden is met het gebouw wordt vastgelegd. Je kunt bijv. denken aan bewegwijzering, technische installaties, leidingen, blusmiddelen, bedieningspanelen, toegangssystemen, noem maar op.

Matterport virtuele tour en vastgoedbeheer

Het beheer van deze zaken valt in algemene zin onder vastgoedbeheer. Het houdt zich bezig met het hele scala van faciliteiten en voorzieningen die in een gebouw aanwezig zijn. In een virtuele 3D tour is dat allemaal al vastgelegd. Niet alleen in beeld, maar ook de positie en maatvoering.

Het inzetten van de opnames van een virtuele 3D open dag voor vastgoedbeheer betekent dat zo’n investering nog aantrekkelijker wordt. Het bepalen waar in een groot gebouw blusmiddelen hangen, en waar nooddeuren zijn, zonder fysiek te hoeven kijken levert absoluut een efficiencyverbetering op.

Technische ruimtes die door een derde partij beheert worden kunnen via een virtuele 3D tour van afstand bekeken worden. Een planner van het onderhoudsbedrijf kan zeer eenvoudig alle details van de installatie in kaart brengen. Een monteur kan gericht op pad gestuurd worden. De monteur kan onderweg al zien waar hij moet zijn, en wat hij zal aantreffen. Natuurlijk kan een virtuele 3D tour afgeschermd worden zodat deze soms gevoelige informatie niet publiekelijk toegankelijk is.

Ken jij scholen of bedrijven die een oplossing zoeken voor rondleidingen gecombineerd met vastgoedbeheer, breng ze dan met mij in contact.

Contactgegevens

info@tazama.nl / 06-38895517

#virtuelevrijdag #3d #virtualreality #matterport #navigatie #vastgoed #3dmodel #digitaltwin