Virtuele Vrijdag – vacatures en werving

Tazama Marco van Ammers Fotografie

Vacatures en werving

"Word jij onze nieuwe collega?"

Diverse bedrijfstakken en branches zitten te springen om nieuwe medewerkers, er zijn volop vacatures. Bedrijfsauto’s met teksten als “Word jij onze nieuwe collega?” en Werken Bij websites komen elke dag diverse keren voorbij. Er is gewoon een schreeuwend tekort aan handjes.

Dat maakt dat de werving van nieuwe medewerkers niet of nauwelijks meer werkt via het plaatsen van een vacature in de vorm van een functieomschrijving. En toch zie ik die ook dagelijks voorbij komen. Natuurlijk, als je solliciteert wil je weten wat je functie in gaat houden. Maar waarom zou je juist bij dit bedrijf solliciteren?

Het is veel belangrijker geworden om een gevoel te krijgen bij een bedrijf. Welke sfeer heerst er, wie worden je collega’s, waar kom ik terecht? Duidelijk dat je dat niet via een vacaturetekst over kan brengen. Een rondleiding door het bedrijf geeft direct al een goed beeld over de sfeer, en hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Maar ja, om nu iedere potentiële sollicitant rond te leiden… tja dat is ook niet praktisch. En toch kan dat!

Virtuele 3D rondleiding

D.m.v. een virtuele 3D rondleiding krijgt iedereen die wil solliciteren direct een goed beeld van het bedrijf, het gebouw, de werkomgeving. Even langs de toekomstige werkplek, een kijkje in de koffiecorner, rondstruinen door het bedrijfsrestaurant, door de werkplaats, en wellicht de fitness- of ontspanningsruimte. En dat vanuit je luie stoel, en zonder reizen!

Door de virtuele 3D tour aan te kleden met video’s van de directeur, HR manager, maar nog belangrijker: je directe collega’s wordt zo’n rondleiding heel persoonlijk. Verder kan allerlei relevante informatie via POI’s met foto’s, pdf’s en weblinks aangekleed worden. Er kan zelfs een sollicitatieformulier gekoppeld worden.

Vacatures uitbreiden met een virtuele 3D tour is de ultieme innovatieve manier om direct een compleet bedrijfsbeeld te scheppen. En het valt nog op ook! De zichtbaarheid van een bedrijf wordt er ook mee vergroot.

Ken jij bedrijven die op een innovatieve manier willen werven, breng ze dan met mij in contact.

Contactgegevens

info@tazama.nl / 06-38895517

#virtuelevrijdag #3d #virtualreality #matterport #werving #sollicitatie #vacature #digitaltwin #hrm