Virtuele Vrijdag – Duplicaat virtuele tours

Tazama Marco van Ammers Fotografie

Duplicaten

Duplicaten voor meerdere doelgroepen.

Rondleidingen zijn in vaak bedoeld om informatie over te brengen. Scholen zullen bij een virtuele open dag relevante informatie willen geven. Over de school, opleidingen en studies, docenten, faciliteiten, eigenlijk alles wat relevant is voor nieuwe leerlingen/studenten en ouders. Bij bedrijven zal over het algemeen zijn over het bedrijf zelf, processen, en producten en/of diensten.

De informatie die in een rondleiding verwerkt wordt is dus afgestemd op het publiek, op de doelgroep. Het kan dus zijn dat er meerdere doelgroepen zijn die elk op maat gesneden informatie krijgen. Bijvoorbeeld bij een bedrijf dat rondleidingen verzorgt voor klanten, leveranciers, nieuwe medewerkers, onderwijs en overheid. De informatie voor elk van die doelgroepen is (soms totaal) verschillend.

Dat maakt dat 1 enkele virtuele rondleiding niet effectief zal zijn. Alle informatie in 1 virtuele tour verwerken kan zeker maar maakt het geheel erg onoverzichtelijk. De beste oplossing is om op basis van 1 opnamesessie meerdere duplicaten te genereren. In die duplicaten kunnen vervolgens de informatiepunten voorzien worden van de content voor 1 bepaalde doelgroep.

Naast verschillende doelgroepen kunnen duplicaten ook gebruikt worden om verschillende taalversies te creëren. Natuurlijk is het mogelijk om in 1 virtuele rondleiding m.b.v. de kleuren van de informatiepunten onderscheid te maken tussen verschillende taalversies. Dit maakt het niet enkel voor bezoekers/kijkers van de tour onoverzichtelijk, ook het beheer wordt complexer.

Duplicaat virtuele tours zijn de perfecte oplossing om vanuit 1 opnamesessie meerdere doelgroepen te bedienen. Daarmee krijgt elke doelgroep een overzichtelijk verhaal voorgeschoteld, en is ook het beheer duidelijker. Ditzelfde geldt voor het aanbieden van meerdere taalversies.

Ken jij bedrijven of organisaties die een oplossing zoeken voor rondleidingen voor verschillende doelgroepen, breng ze dan met mij in contact.

info@tazama.nl / 06-38895517

#virtuelevrijdag #3d #virtualreality #matterport #navigatie #bewegwijzering #3dmodel #digitaltwin