Tazama Marco van Ammers Fotografie

stockfoto's of bedrijfsfotograaf?

Keuze: stockfoto's of bedrijfsfotograaf

Je ziet ze bijna overal, stockfoto's. Genoeg bedrijven die stockfoto's gebruiken om hun website (deels) te vullen met stockfoto’s. Waarom? Omdat het vooral gemak is, en goedkoop. Je weet direct waar je aan toe bent, en je hebt ze direct beschikbaar. Maar zijn foto's van beeldbanken wel zo goedkoop?

Onderscheidend vermogen

Als je kijkt naar onderscheidend vermogen zijn stockfoto's niet interessant. Als bedrijf doe je moeite om je van de concurrenten te onderscheiden. Maar die kunnen exact dezelfde stockfoto’s op hun website plaatsen. En daar gaat je onderscheidend vermogen.

Stockfoto's

Stockfoto laten niet jouw bedrijf of klanten laat zien. Zeker de grote gerenommeerde stockbureaus hebben veel strakke cleane foto’s met perfecte mensen. De grotere beeldbanken puilen uit van Amerikaans aanvoelende beelden. Die passen niet echt bij de meeste Nederlandse bedrijven.

Cliche's

Stockfoto's zijn ook vaak cliche's als het gaat om zaken doen. Twee aalgladde zakenmensen, strak in het pak, die elkaar met een brede witte glimlach een handgeven. De deal is binnen! Wat beeldcommunicatie betreft een ijzersterk beeld, maar past het bij jouw bedrijf? Ik denk het niet, misschien alleen al doordat dit soort beelden al zo veel gebruikt wordt.

bedrijfsfotograaf alkmaar nieuwe websiteJouw klanten in beeld

Vanuit het oogpunt van bezoekers van jouw website zijn eigen foto's veel effectiever. Stockfoto's laten niet jouw klanten zien, bezoekers kunnen zich niet identificeren met de beelden van 'klanten' op je website. Terwijl je dat juist wilt, klantenbinding! Dat kan pas als je ook foto's gebruikt die representatief zijn voor je klantenbestand.

Gemak beeldbank

Wat meespeelt is dat webbouwers graag de website willen vullen met mooi beeldmateriaal zodat de vormgeving en uitstraling goed uit de verf komen. Wat is er dan makkelijker dan rondneuzen op een beeldbank en in 1 keer de website te vullen. Dat scheelt weer afstemming met een fotograaf, en kost praktisch geen tijd. Maar eigenlijk doet zo'n webbouwer je tekort.

Wat kost bedrijfsfotografie?bedrijfsfotografie de rijp ranko

Aan het einde van de rit is het een afweging wat belangrijk is. Natuurlijk bepaalt ook het beschikbare budget wat de mogelijkheden zijn. Daarom bied ik jaarpakketten aan met een vast aantal foto's tegen een vaste prijs. De invulling bepalen wij samen op basis van je wensen. Betalen doe je in 12 maandelijkse termijnen of in 1 keer. Zo weet je vooraf exact waar je aan toe bent.

Informatie en contact

Wil je meer weten over deze vorm van bedrijfsfoto's? Kijk dan op de webpagina over bedrijfsfotografie. Wil je jouw wensen bespreken? Neem dan nu contact op voor een gesprek zonder verplichtingen.

 

Wanneer mag ik jouw bedrijf in beeld brengen?