Tazama Marco van Ammers Fotografie

Marco van Ammers

Home » Over Marco

Over Marco, bedrijfsfotograaf

“The important thing is not the camera but the eye.”​
– Alfred Eisenstaed –

Sinds 2007 ben ik actief als professioneel fotograaf en breng ik bedrijven en professionals in beeld. Voor mij is het iedere keer weer de uitdaging om alles wat ik zie en mij opvalt in beeld te brengen door fotografie. Alleen kijk ik nét even verder. Ik ga op zoek naar de ‘’rode draad’’ in het verhaal en probeer deze zo uniek mogelijk vast te leggen. Beelden die bedrijven helpen om hun doelen te behalen. En niet alleen met mijn fotografie, maar met alle kennis en ervaring die ik in huis heb help ik bedrijven en professionals. Kennis en ervaring gespecialiseerd op het gebied van internet, Social Media, automatisering en projectmanagement.

Ik heb een natuurlijke 'honger' naar vernieuwing. Doorlopend kijk ik naar nieuwe ontwikkelingen en kansen om nieuwe oplossingen te creëren. Daarmee wil ik mijn zakelijke klanten helpen te onderscheiden en te groeien. Ik word daarbij geholpen door mijn uitgebreide kennis van o.a. IT en internet. Die is voor mij onontbeerlijk bij digitale fotografie. Het geeft mij extra mogelijkheden om mijn creativiteit in te zetten.

 

“Ik speel met licht en verbeelding!”

Waarom fotografie?

Fotografie is in mijn ogen méér dan alleen een plaatje schieten op het juiste moment. Het vertelt een verhaal, schept een beeld en creëert een gevoel of emotie. Bovendien komt er veel meer bij kijken dan slechts een lens en een knop. Fotografie moet ook in jezelf zitten. Een professionele camera helpt vaak bij het perfectioneren van de foto. Toch zit de kunst in het waarnemen middels je eigen visie. Als bedrijfsfotograaf heb ik dan ook een eigen kijk op hoe een bedrijf zich kan presenteren.

Fotografie is voor mij de ultieme mogelijkheid om anderen te delen wat ik zie, wat mij opvalt. Kijken is voor mij observeren, dat doe ik dan ook doorlopend, ook zonder camera. Het hele proces dat nodig is om tot de beste foto te komen is belangrijk. De druk op de knop is de afsluiting van dat proces, dan wordt vastgelegd wat ik voor ogen heb. Mijn aanpak kan ik dan ook in de volgende 6 werkwoorden samenvatten:

Ik luister, ik observeer,
ik zie, ik fotografeer,
ik geef vorm, ik creëer!

Veelzijdig inzetbaar voor zichtbaarheid

Beeldcommunicatie: meer dan alleen een foto

Als bedrijfsfotograaf kom ik niet binnenrennen om snel een paar fraaie plaatjes te schieten. Mijn werk gaat veel verder. In samenspel met jou als opdrachtgever bepaal ik het doel en de doelgroep, een effectieve boodschap en de gewenste vormgeving. Daarmee wordt fotografie een op maat gesneden communicatiemiddel.

Veelzijdig inzetbaar voor zichtbaarheid

Wat zijn mijn specialismen?

Heb je hulp nodig bij het integreren van fotomateriaal op je website of sociale media?
Ook daarvoor kun je mij als bedrijfsfotograaf inschakelen.

 

Zeg mij wat jouw wensen zijn en ik vertel je hoe ik ze kan verwezenlijken.

 

Je vindt mijn opdrachtgevers in heel Nederland, maar vooral in de cirkel
Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaandam – Amsterdam – Haarlem.

Ik luister, ik observeer

Ik zie, ik fotografeer

Ik geef vorm, ik creëer!