Logo Tazama bedrijfsfotografie Alkmaar

Kan personeel werven niet makkelijker?

Veel bedrijven vinden het lastig online zichtbaarheid in te zetten om hun doelen te bereiken. Veelal worden website en social media voornamelijk ingezet om opdrachten binnen te halen, acquisitie dus.

Maar online zichtbaarheid kan ook gebruikt worden om een ander probleem op te lossen, namelijk het aantrekken van goed gekwalificeerd personeel! Want zonder voldoende kwalitatief personeel kan de uitvoering van projecten in gevaar komen. En kan het zijn dat er nee gezegd moet worden tegen nieuwe opdrachten. Dit kan bedrijven belemmeren in hun groei.

Online zichtbaarheid inzetten om het personeelsprobleem op te lossen betekent wel een andere aanpak. De inhoud van bijv. de website en social media anders zal zijn dan bij het gebruik als acquisitiemiddel. Het veranderen van het doel van acquisitie naar het aantrekken van personeel is niet even de teksten aanpassen. Een goed doordacht plan is de basis voor het succesvol inzetten van allerlei digitale uitingen om personeel te trekken.

Het bekijken van een bedrijfswebsite is steevast onderdeel van een zoektocht naar een nieuwe baan. De website is het visitekaartje van een wbedrijf. Door de juiste zaken op de website te laten zien wordt de interesse van de werkzoekende snel gewekt. Als daar te vinden is waarnaar hij of zij op zoek is, is de link snel gelegd.

Met mijn jarenlange ervaring in de fotografie, IT en internetwereld en specialisatie help ik bouwbedrijven met het op de juiste manier inzetten van hun online zichtbaarheid. Daarmee wordt het veel makkelijker om doelen te behalen, of dat nu acquisitie of bijv. meer personeel is.

Wil je mijn hulp en direct gericht aan de slag? Download dan hier mijn gratis checklist met 20 tips over online zichtbaarheid!

PS. Weet je nu al dat jouw bedrijf ook meer online zichtbaar moet zijn voor het aantrekken van de juiste gekwalificeerde medewerkers? Vraag dan nu een vrijblijvend gesprek aan om samen naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf te kijken.