Tazama Marco van Ammers Fotografie

Bedrijfsfotografie en virtual reality

360 graden panoramafotografie AlkmaarIs Virtual Reality (VR) ook voor bedrijven?

Bij Virtual Reality (VR) wordt vrij snel gedacht aan games en entertainment. Met een VR-bril op worden interactieve online games gespeeld met tegenstanders over de hele wereld. Gamen in een virtuele ruimte dus. Virtual reality wordt zeker hiervoor veel gebruikt. Vooral omdat de scenes in zo’n game ontzettend realistisch overkomen.

Videovergaderen

Maar er zijn ook toepassingen te bedenken die vooral voor bedrijven erg interessant zijn. Toepassingen waarbij afstand in de praktijk een belemmering vormt. Met VR wordt dat opgelost met een virtuele ruimte. Zo’n toepassing om afstand te overbruggen is bijv. ook videovergaderen. Op verschillende vestigingen van een bedrijf wordt een videovergaderruimte ingericht. Daarmee wordt op reistijd en reiskosten bespaart. Dat verhoogt de efficiency natuurlijk.

360 graden fotografie

Virtual Reality kan met 360 graden fotografie perfect ingezet worden. Zoals ruimtes vastleggen waarmee je de kijker het gevoel geeft zelf in die ruimte te staan. Je waant je vervolgens op de plek zelf, zo realistisch is dit. Zelfs al kun je maar vanaf 1 plek rondkijken, het effect is echt verbluffend! De kijker ervaart met een VR bril echt hoe een ruimte ‘voelt’! Zelfs van achter het bureau of zelfs vanuit luie stoel. Kijk maar even snel in mijn 360 graden portfolio.

Bouw van luxe jachten360 graden panoramafotografie Alkmaar

Een toepassing van bedrijfsfotografie en Virtual Reality is bijv. het op afstand volgen van een (langdurig) bouwproces. Een bedrijf dat grote luxe jachten bouwt in opdracht van een buitenlandse opdrachtgever is zo’n voorbeeld. Tijdens de bouw kan periodiek een 360 graden foto gemaakt worden van verschillende deel van het jacht. De opdrachtgever kan dan met een VR-bril de foto’s bekijken. Daarmee waant hij zich alsof hij zelf op de bouwplek rondkijkt.

Virtuele rondleiding

Een 360 graden foto via VR is natuurlijk niet te vervangen door een werkelijk bezoek aan een ruimte of plek. Maar het benadert absoluut de beleving daarvan. Het maakt virtuele rondleidingen mogelijk, waar ook ter wereld, op elk gewenst tijdstip. Daardoor kan de kijker op z'n gemak zonder te reizen een bedrijf bezoeken.

Is jouw bedrijf al bezig met het verkennen van de mogelijkheden en toepassingen van Virtual Reality? Ik kom graag langs om VR te demonstreren. Ik heb genoeg materiaal om te inspireren. Neem nu contact op voor een vrijblijvend gesprek.

PS tot eind augustus 2019 geldt nog de zomeractie voor 360 gradenfotografie!