Tazama Marco van Ammers Fotografie

Time lapse fotografie

Home » Bedrijfsfotografie Alkmaar » Time lapse fotografie

Online zichtbaarheid in beeld!

Met time lapse fotografie leg ik processen vast die niet waarneembaar zijn met het menselijk oog! Deze techniek kan een proces wat dagen, weken, soms maanden duurt, samenvatten in een video van enkele minuten. Time lapse maakt een verbinding tussen foto's en video's. Dit kan met een fotocamera, een webcam of een speciale bouwcamera voor buiten. De video kan geleverd worden in HD (720p), Full HD (1080p) of zelfs Ultra HD (4K) kwaliteit. Natuurlijk netjes gemonteerd en bewerkt, en voorzien van muziek, logo's en teksten.

De manier van vastleggen is bij uitstek geschikt voor de volgende processen:

 

           • Bouwprojecten
           • Renovaties
           • Opbouw van evenementen
           • Verloop van een evenementen

Beeld, en vooral bewegende beelden, trekken direct de aandacht op een website en zeker ook op social media. Als verslaglegging van een bouwproject is time lapse fotografie interessant voor een projectontwikkelaar maar ook een aannemer, vastgoedontwikkelaar of -beheerder. Maar ook een evenementenorganisatie of evenementenbureau kan hiermee een sfeerimpressie van een compleet evenement creëren!

 

Een kijkje in de (technische) keuken:

Bij time lapse worden beelden (foto's) opgenomen met een vaste (grote) interval, en vervolgens met een hogere snelheid (video framerate) afgespeeld. Dit levert een versnellend effect op, waardoor processen in beeld gebracht kunnen worden die normaal te traag zouden verlopen om zelf waar te nemen. Bij de time lapse van de Vue (voorheen JT) bioscoop in Alkmaar wordt de bouw van zo'n 8 maanden samengevat in een video van 2:15 minuten!

Beeldcommunicatie: meer dan alleen een foto

Als bedrijfsfotograaf kom ik niet binnenrennen om snel een paar fraaie plaatjes te schieten. Mijn werk gaat veel verder. In samenspel met jou als opdrachtgever bepaal ik het doel en de doelgroep, een effectieve boodschap en de gewenste vormgeving. Daarmee wordt fotografie een op maat gesneden communicatiemiddel.

Ik luister, ik observeer

Ik zie, ik fotografeer

Ik geef vorm, ik creëer!