3D productfotografie carbon bureau

Tazama Marco van Ammers Fotografie

3D productfotografie

3D productfotografie

Naast gewone 2D en 360 graden productfotografie, is het ook mogelijk om producten om te zetten naar een 3D object middels fotogrammetrie. Volgens Wikipedia laat fotogrammetrie zich als volgt omschrijven:

"De fotogrammetrie houdt zich bezig met de interpretatie en het opmeten van beeldmateriaal bij het bepalen en beschrijven van de vorm en afmeting en ligging van objecten."

Oftewel: door het nemen van een groot aantal 2D foto's vanuit heel veel hoeken kan (middels software) een 3D model van het gefotografeerde worden gevormd. Zo'n 3D model of object kan dan bijv. met Augmented Reality in een bestaande omgeving worden geprojecteerd.

Fotogrammetrie

Het resultaat van fotogrammetrie is een complete beschrijving van contouren, vormen en structuren van het gefotografeerde object. Het 3D model kan op eenvoudige wijze gebruikt worden als input voor een 3D printer. Doordat er gebruik wordt gemaakt van bestaande 2D fotografie opnames is er dus geen speciale (dure) camera voor nodig. Zelfs met een smartphone met goede camera is het mogelijk.

Voorbeeld: het carbon bureau van Luucsmo