360 graden & virtual reality

Tazama Marco van Ammers Fotografie

Virtual Reality

360 graden panoramafotografie Alkmaar De toekomst met 360 graden & virtual reality

Al meer dan 10 jaar maak ik 360 graden panoramafoto’s. Zeg maar de foto’s zoals Street View op Google Maps. Met zo’n foto kun je in 1 keer de hele ruimte of omgeving vastleggen. Je bepaalt zelf welke kant je op wilt kijken. Zeker voor binnenruimtes is het ideaal. Zo worden dit soort foto’s ook veel op Funda gebruikt.

In veel gevallen worden 360 graden foto’s op een ‘normaal’ scherm getoond. Op een pc, laptop of smartphone. Standaard ondersteunt Facebook al het gebruik van 360 graden foto’s. Door je smartphone te draaien en te kantelen kun je ‘rondkijken’. Maar het kan nog veel leuker en realistischer. Namelijk met een Virtual Reality (VR) bril.

Virtual Reality bril

Bij Virtual Reality wordt vrij snel gedacht aan games en entertainment. Met een VR-bril op worden interactieve online games gespeeld met tegenstanders over de hele wereld. Gamen in een virtuele ruimte dus. Virtual reality wordt zeker hiervoor veel gebruikt, vooral om dat de scenes in zo’n game ontzettend realistisch overkomen.

Realistische ervaring

Met een VR-bril en 360 graden foto’s geef je de kijker het gevoel zelf in die ruimte te staan. Je waant je gewoon op de plek zelf, zo realistisch is dit. Zelfs al kun je maar vanaf 1 plek rondkijken, het effect is echt verbluffend! En de kijker van achter het bureau of zelfs luie stoel echt ervaren hoe een ruimte ‘voelt’!

Afstand overbruggen

Er zijn talloze toepassingen te bedenken die vooral voor bedrijven erg interessant zijn. Toepassingen waarbij afstand die in de praktijk een belemmering vormt, wordt overbrugt met een virtuele ruimte. Een mooi voorbeeld van het overbruggen van afstand is de 360 graden foto van het nieuwe carillon in De Rijp. Dit carillon is gebouwd boven in de toren van de Grote kerk in De Rijp. Met mijn oplossing kan iedereen het carillon bekijken zonder de toren te hoeven beklimmen!

Virtuele rondleiding

Een 360 graden foto via virtual reality is natuurlijk niet de vervanging voor een werkelijk bezoek aan een ruimte of plek. Maar het benadert absoluut de beleving daarvan. Het maakt virtuele rondleidingen mogelijk waar ook ter wereld op elk gewenst tijdstip.

360 graden panoramafotografie Alkmaar Nieuwsgierig geworden?

Is jouw bedrijf al bezig met het verkennen van de mogelijkheden en toepassingen van Virtual Reality? Ik kom graag langs om het VR effect te demonstreren, ik heb genoeg materiaal om te inspireren. Neem nu contact op voor een demonstratie.